Sivut

4.11.2016

Villasukkia juhlavuonna syntyville

Viime jouluna näin ilmoituksen, jossa kaivattiin vähävaraisille lapsiperheille joululahjoja. Listassa oli lueteltu mitä kaikkea voisi lahjoittaa, mukaan lukien villasukat ja lapaset. Minua harmitti suuresti, etten silloin kerennyt neulomaan kyseiseen tarkoitukseen. Sain  kuitenkin sillon kipinän, että haluan vielä joskus neuloa jotakin hyväntekeväisyyteen.

Viime keväänä selasin facebookin neulonta ryhmiä, joissa törmäsin ryhmään, Villasukkakeräys juhlavuonna syntyville. Kiinnostuin aiheesta ja luin ryhmästä hieman tietoa, mitä, kenelle, miksi? Tarkoituksena olisi siis neuloa jokaiselle ensi vuonna syntyvälle lapselle sukat, jotka sitten lahjoitetaan sairaaloissa. Mikään pieni projektihan tämä ei tosiaa ole, mutta onneksi aikaakin on ensi vuoden loppuun saakka. Sukissa ei muuten ole rajoituksia, mutta niiden tulisi olla sinivalkoiset sekä vastasyntyneelle sopivat. Ryhmän tiedoista voi vielä lukea lisää mm. miten toimia jos taloudessa on lemmikkejä sekä mihin sukat voi viedä jakelua varten.  Tästä pääset tutustumaan  ryhmän facebook sivuille, mistä näet vielä lisää ohjeita sekä sääntöjä. 

Itse neuloin jo kesällä muutamat pienet villasukat, jotka sitten vein minulle lähimpään keräyspisteeseen eli Tampereen Lankamaailmaan. Tarkoitus olisi neuloa vielä lisää, kunhan vain joululahja kiireiltä kerkeää. Itse ensimmäiset vauva sukkani tein junasukka mallilla, joka on monien kehuma malli. Facebook ryhmän tiedostoissa on monia pienille lapsille sopivia malleja, joista voi ottaa inspiraatiota omia sukkia varten. 





Lisää lankaakin on jo uusia sukkia varten ostettuna ja innolla odotan, että pääsen taas neulomaan uusia sukkia! Nämä vauvojen sukat ovat niin mukavia neuloa, koska niiden tekemiseen ei kauaa mene. 

Toivonkin, että mahdollisimman moni innostuisi neulomaan hyvään tarkoitukseen!



Terkuin Essi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti