Sivut

31.10.2016

Isänpäivä lahjaa

Moikka taas! Isänpäivä lähestyy ja kerrankin olen hyvissä ajoin! Niin kuin viime postauksessa taisinkin kertoa, oli minulla tekeillä pitkä vartiset Jules sukat isälleni. 

Olen muutamia perussukkia isälleni aikaisemminkin tehnyt, mutta nyt ajattelin, että olisi kiva tehdä jotain hieman erilaista. Ensimmäisenä mieleeni tuli, että teen pitkävartiset saapassukat, koska sellaisia en ollut vielä aikaisemmin tehnyt. En kuitenkaan halunnut tehdä aivan tavallisia pitkiä villasukkia, joten rupesin metsästämään hyvää mallia miesten sukkiin. Lopulta törmäsin Jules malliin, jota oli käytetty useissa miesten sukissa. Sitten ei muuta kuin neulomaan!






Tälläiset niistä siis tuli !


Tämä malli oli todella helppo ja sopii hyvin aloittelijallekkin. Kuvio on neljällä jaollinen ja itsellä aloituksessa oli 64 silmukkaa. Vartta tehtäessä kaventelin keskellä takana pikkuhiljaa niin, että nilkassa oli enään 56 silmukkaa. Lankana sukissa käytin Seitsemää veljestä ja hyvin tiukasta käsialasta johtuen puikkoja 4. Kyseistä mallia voi jatkaa hyvin myös jalkapöydän päälle.


Tässä vielä ohje kyseiseen mallii: 

1. Kerros: * nosta yksi silmukka neulomatta, neulo kolme silmukkaa oikein. *
2. Kerros: neulo kaikki silmukat oikein. 
3. Kerros: * nosta yksi silmukka neulomatta, neulo kolme silmukkaa oikein. *
4. Kerros: neulo kaikki silmukat oikein. 
5-6. Kerros: * neulo yksi silmukka oikein, neulo kolme silmukkaa nurin. *

* Jatka koko kerros näin. 

Näitä kuutta kerrosta sitten toistetaan haluttu määrä. Itsellä näissä pitkävartisissa sukissa kuviokerta toistui yhteensä 19 kertaa. 


- Essi 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti